Forum-svar oprettet

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: utakket eller artighedsklippet? #76264

  Tak til Niels E. for henvisning til artiklen om Utakkede “varianter” af 1864 udgaven, som jeg lige har fået læst. Kriteriet for denne udgave er af forfatteren knivskarpt: Den indvendige afstand mellem  skal være mindst 20,5 mm. Det forudsætter, at man sidder med et mærke af 1864 udgaven i hånden og kan måle afstanden. Kriteriet for andre utakkede mærker i andet format vil være et andet. Frimærkeudgaver, hvor utakkede mærker  forekommer, er i følge DAKA 1999 Klassisk Danmark ikke ualmindelige op til 1932, så der må være brug for flere kriterier.

   

  som svar til: Linjestempel Kjøbenhavn #75555

  Da ingen har meldt sig med en forklaring på linjestemplet Kjøbenhavn, har jeg funderet over, om mit spørgsmål også var rigtigt. Som det ses af afbildningen er venstre side af brevet “ædt”. Jeg har så prøvet at ekstrapolere mig frem til bredden af brevet ud fra højre side, der er relativ intakt vha. symmetri og fundet at der ud for stemplet mangler omkring 1 cm. Det er derfor muligt, at stemplet har haft teksten “Fra Kjøbenhavn”, da der senere (efter 1872) findes lignende stempler med denne tekst. Giver det mening (og svar)?

  som svar til: utakket eller artighedsklippet? #74231

  Hej Niels, tusind tak for dit grundige svar. Jeg er blevet en del klogere på utakkede mærker.

  Mange venlige hilsner fra Jørgen

  som svar til: utakket eller artighedsklippet? #74227

  Tak for svaret. Har jeg forstået det rigtigt, at hvis blot én af dimensionerne på et kamtakket mærke overstiger afstanden mellem mellem kamgrenene, kan man kalde mærket for utakket?

  Venlig hilsen

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)