Efterspørgsel til Norge?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #85832
  Klaus Wehlt
  Deltager

  Hej alle,

  Jeg har for nylig købt et dokument, der undrer mig.

  Det er et brev fra Kjøbenhavn Indleveringskontor III til det kongelige postkontor i Grimstad (Norge, sydkysten mellem Kristiansand og Arendal). Det drejer sig om et adressebrev til en pakke, der ikke kun var opkrævet told, men tilsyneladende også var en postopkrævelsespakke til 13 kroner og 27 Øre. Det har modtageren tilsyneladende ikke været enig i, desværre er de to bilag inklusiv modtagers brev til posthuset ikke med.

  Den danske postmedarbejder beder det norske posthus om at afklare sagen. Altså en slags efterspørgsel. Øverst til højre en 10 øre Vaabentype, 1884 udgave, perfekt stemplet. Var de 10 Øre portoen for et brev til Norge? Norden Brevporto var dengang 10 Øre. Eller er det et gebyr for at spørge? I postloven af ​​1888 fandt jeg kun en note om, at efterspørgsler inden for landet var gratis. I Norge  var gebyr 10 Øre for udenlandske efterspørgsler (ifølge Aune-brødrene).

  Med venlig hilsen

  Klaus

  #85833
  Klaus Wehlt
  Deltager

  Hej alle,

  Jeg må undskylde, jeg glemte at vedhæfte en scanning til mit spørgsmål. Uden et billede er det hele relativt meningsløst.

  mvh

  Klaus

   

  DK efterspørgsel?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.