Postvæsenets fremtid

Folketinget har haft en høring om postvæsenets fremtid. Høringen blev gennemført onsdag d. 31. januar 2018 og kan ses på web-TV enten via deres hjemmeside eller via deres app. Følg evt. dette link.

Høringen var ganske interessant, da Post Nord’s befordringspligt snart ophører. Der var flere bud på fremtiden for befordringspligten. Der var forslag om forskellige priser for breve, omfattet af befordringspligten, så et brev, inkl. gebyr for det vi vil kalde kvalificerede forsendelser (fx rekommanderet) uden for byerne skal være dyrere end inden for byerne. Der var også ideer om, at Post Nord får et statstilskud for at drive befordringspligten videre. Post Nord gav forsikring om, at de gerne vil videreføre opgaverne for forsendelser, underlagt befordringspligten.

Det blive spændende at se, hvad fremtiden bringer. Får vi måske byposterne igen, måske endda private igen? Eller får vi forskellige takster igen, lidt som det tidligere var med landsporto og lokalporto? Vi, der samler på posthistorie, kan med rette sige, at historien har det med at gentage sig.