Posthistorisk Selskab er gået digitalt

25 deltagere, en oplagt foredragsholder og Zoom. Det var ingredienserne bag en succes hos Dansk Posthistorisk Selskab, da vi gennemførte vores første digitale on-line møde den første tirsdag i november. Med en god instruktion og et link på hjemmesiden, kunne medlemmerne via nogle få klik med musen komme ind i et digitalt univers. Det er vist første gang, det sker i dansk filateli.

Det behøver ikke være svært at gå digitalt, alle kan være med, uanset om man kommer fra Odense, Vanløse, Augustenborg eller Stavanger i Norge. Og det bedste var næsten, at de deltagende medlemmer, der normalt ikke dukker op fysisk på møderne, deltog aktivt og fik meget mere for deres kontingent end ellers.

Lars Peter Svendsen viste og fortalte om, hvordan posthistorie kan integreres i et traditionelt eksponat, både ved at fortælle om reglementet og vise eksempler fra sin samling med Krone-Scepter-Sværd udgaven 1864 – 1870. Spørgelysten var stor, og vi kom rundt om mange emner som balance mellem posthistorie, stempler og den mere traditionelle filateli, brugen af sjældenhedsangivelser, beskrivelser af objekter, sprog på plancherne og meget andet. En dejlig aften i det posthistoriske hjørne.

Succesen er så stor, at vi i Dansk Posthistorisk Selskab allerede nu har besluttet, at vores generalforsamling senere på måneden  og det næste medlemsmøde, der ellers skulle have været afholdt i Birkerød den første tirsdag i december, også gennemføres på denne måde.

Nedenfor kan du se nogle skærmbilleder fra mødet.

Inden mødet gav John, der var mødeleder, nogle gode råd omkring det at ‘opføre sig pænt’ under den nye mødeform:

… og så gik Lars Peter Svendsen ellers i gang med sit foredrag:

Efterfølgende var der en god og konstruktiv spørgerunde, som John også styrede med hård hånd, hvilket bestemt skal forstås positivt: