TMS opbygning og mulighed for ombytning af kliche.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #59005
  Frants Langhoff
  Gæst

  Hvor / hvem kan vise-forklare opbygningen af selve TMS (stemplet), samt forklare hvorfor der kan ske ombytning af rækkefølgen i eks. bølger – dato og dato – bølger, respektiv vende bølger omvendt.

  Specifik – efterlyser forklaring på viste. Hvad var det korrekte

  Frants J. Langhoff, Esbjerg.

  Efterlyser videre materialer fra TMS med “Løgstør”.

  #59443
  Webmaster
  Gæst

  TMS-stemplet er opbygget af løse klicheer, hvor tekstklicheen (bølgelinier eller reklame) kan udskiftes efter behov. Stempelkransen kan ligeledes udskiftes efterhånden som de bliver slidte.

  Omkring slutningen af 2. verdenskrig havde frimærkesamlerne klaget over, at den venstrestillede stempelkrans betød, at frimærkerne blev overstemplet med bølgelinier, streger og reklametekster. Postvæsenet anmodede derfor de enkelte postkontorer om at bytte rundt på stempelkrans og tekstklicheen, hvilket skete ved de enkelte postkontorer på forskellige tidspunkter omkring 1946.

  Du viser et Løgstør-stempel med venstrestillet stempelkrans, hvilket nok ikke er helt almindeligt i “nyere” tid, men der er rimeligvis tale om en tilfældighed, hvor klicheerne er indsat omvendt efter rensning eller udskiftning af klicheerne. For en lokalsamler er disse tilfældigheder både samlerværdige og morsomme, men du skal nok ikke lægge mere i dit fund end en sjov tilfældighed, i stil med omvendt indsatte tal og bogstaver.

  M.v.h.
  Morten Pieper

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.