Skibsbreve fra Altona til England via Hull

Tagget: 

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #72348
  Erling Berger
  Deltager

  I danske samlinger ser man adskillige skibsbreve via Altona til Hull efter 1837. Altona nævnes konsekvent som anløbssted i annoncer for en rute fra Hull til Harburg, en by i kongeriget Hannover beliggende syd for Elben lige over for Hamborg; men altså ikke til Hamborg. Jeg har også mange annoncer for en rute fra Hull til Hamborg, men Altona nævnes ikke. Hvordan kom brevene fra Altona til Hull?

  #72349
  Niels E. Thunbo
  Keymaster
  #72430
  Jørgen Kluge
  Deltager

  Hej Niels. Jeg har flere gange set på dit indlæg og undret mig over at der ikke kommer noget respons. Jeg prøver at vise et brev fra Königsberg til London idet jeg tror at proceduren må have været nogenlunde den samme, som breve fra DK. Mit brev er sendt fra Königsberg den 12.9.1842 til London via Hamburg. Brevet er kommet til det preussiske postkontor i Hamburg og derfra videre til skibet der sejlede det til England. Brevet er sendt franco fra Königsberg til Hamburg (til Skibet) betalt med 15½ Silbergroschen. Stemplet med rødt ovalt stempel “T 16 SEP” på det preussiske postkontor i Hamburg. Porto 1 Shilling 8 Pence for befordring fra Hamburg til London. England accepterede ikke forsendelser med forudbetalt porto på dette tidspunkt. Måske det hjælper lidt på din forespørgsel.

  #72435
  Niels E. Thunbo
  Keymaster

  Hej Jørgen. Tak for dit bidrag. Nu var den oprindelige forespørgsel jo fra Erling Berger, der kvitterede for mit lille bidrag via en personlig email, hvori det blev bekræftet, at min søgning faktisk skabte et nyt gennembrud i søgningen efter transportvejen. Jeg håber, at Jørgens indlæg peger i samme retning. God påske til alle, der måtte læse dette de nærmeste dage.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.