Kassetømningsstempel

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #73830
  Johnny Barth
  Deltager

  Umiddelbart et 10 øre brev (1.4 1885 til 30.9. 1907) til Malmø. Så langt er alt godt, men det er afgangsstemplet med et ankomststempel? Kan der gives nogen god forklaring her?

  #73833
  Johnny Barth
  Deltager

  Brevet er modtaget 3. august 1905 i Malmø.

  #73841
  Otto Kjærgaard
  Deltager

  Prøv at kigge på side 687 i bind 2 af Henriks posthistorie.

  Mvh.

  Otto

  #73853
  Otto Kjærgaard
  Deltager

  På side 687 vises et brev med samme stempel og i billedteksten står: “Mærkerne er blevet afstemplet med det specielle stempel “Fra Sverige M” (M.= Malmø), der identificerede forsendelsen som afsendt ombord på et af skibene, der sejlede mellem Malmø og København. Såvel danske som svenske frimærker var gyldig frankering ombord på disse skibe,…..”

  #73854
  Johnny Barth
  Deltager

  Hjertelig tak Otto for de supplerende kommentarer. Jeg har haft brevet på en Facebook side, der vedrører våbentypen, og konklusionen er her den samme.

  Når brevet er stemplet som det er, mener jeg, at det mere end antyder, at hele brevkassen blev udskiftet  efter ankomsten til København. Der blev ikke foretaget en sortering på skibet (af en postmand med en nøgle), i de breve der skulle ende i København, og de der skulle ende i Malmø. Brevet er herefter sendt “på normal vis” til Malmø.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.