Blå-rød stempelfarve !!

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #59004
  Frants Langhoff
  Gæst

  Kan nogen forklare brugen (eller henvise til bøger) af BLÅ – RØD – GRØN stempelfarve på bl.a. nr.stp. og antikvarstempler. Er der tale om tilfældigheder eller indikere farven nogen speciel brug, dag el.

  Samtidig efterlyser jeg materialer – evt. bare til studier af (ikke sorte) farvede stemplinger med nr.stp. “40” og “Lögstoer”.

  Frants J. Langhoff, Esbjerg

  #59441
  Webmaster
  Gæst

  Anvendelsen af farverne sort, blå, rød og grøn som stempelsværte ved annulleringsstempler og dagstempler er benyttet på flere danske postkontorer og brevsamlingssteder. Der kendes i øvrigt også andre farver.

  Det er ikke påvist, at stempelfarven i sig selv har nogen betydning eller fortæller noget om en særlig håndtering af forsendelsen. Indtil nogen påviser det modsatte, så må det betragtes som en tilfældighed respektive et udtryk for, hvad postkontoret havde til rådighed på det givne tidspunkt.

  M.v.h.
  Morten Pieper

  #59442
  Webmaster
  Gæst

  En lille tilføjelse til “farve-snakken”. I cirk. nr. 24/1851 står i §2 anført: “Paa dertil given Anledning finder jeg (postdirektøreren) mig derhos foranlediget til udtrykkeligen at forbyde Brugen af blaa Farve ved Annulleringen af Postfrimærkerne, hvorimod den Contoirerne tilstillede sorte Sværte …. alene maa benyttes til hiin Annullering.”

  M.v.h.
  Morten Pieper

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.