Den helt trykfriske bog ”Min hjemstavns posthistorie” præsenteres på den nationale udstilling i DGI Byen.

Vær blandt de første, der ser og køber John Buur Christiansens nye bog ”Min hjemstavns posthistorie, med eksempler fra Kalundborg og omegn”.

John vil præsentere bogen på Den nationale udstilling i DGU-byen den 18-20. oktober fredag kl. 14.00, lørdag kl. 11.00 og søndag kl. 11.00.

John, der er født og opvokset i Kalundborg, har skrevet en bog om at samle på hjemstavnsfilateli. I forordet og i bogens indledning skriver John om bogen:

”Jeg samler på posthistorie fra Kalundborg og omegn, som er min hjemstavn. Det har jeg gjort i 20 – 30 år, ikke lige intensivt gennem alle årene. For nogle år siden begyndte jeg at udstille min samling, og overvejelserne om også at skrive en bog begyndte at tage fart. I stedet for at skrive om Kalundborg og omegns posthistorie valgte jeg en anden vej. Jeg valgte at skrive en bog om at samle på sin hjemstavns posthistorie, fordi jeg savnede sådan en bog undervejs, og kombinere den med eksempler fra min samling. To fluer med ét smæk!

Formålet med bogen er at inspirere alle, der er interesseret i danmarkshistorie, lokalhistorie og måske endda filateli, til at studere og samle på posthistorie. Bogen er derfor både en lærebog, som kan læses side for side, og en håndbog, hvor du kan slå emner op og få den mest nødvendige, overordnede viden i koncentreret form. 

Mit mål er at inspirere dig, som er interesseret i danmarkshistorien eller lokalhistorie og måske endda allerede samler på frimærker eller postkort, til at samle på hjemstavnsfilateli. For dig, som allerede samler, håber jeg, at bogen vil give dig inspiration til at se nye vinkler af din hobby, så du kan videreføre samlingen i et nyt gear, og ultimativt endda vise din hjemstavnssamling på en frimærkeudstilling. For feinschmeckere udi posthistorie og hjemstavnsfilateli er det mit mål at lave et opslagsværk til brug i hverdagen, så du hurtigt og let kan finde rundt i din hobby. Og mon ikke også du vil finde et par nye ting i bogen, du ikke vidste før?”

Bogen er opbygget i 8 kapitler, som hver for sig besvarer de fire grundlæggende spørgsmål om hjemstavnsfilateli.

Hvad er hjemstavnsfilateli? Spørgsmålet besvares i 1. kapitel om postvæsenet og i 2. kapitel, hvor jeg går i dybden med den meget korte definition af posthistorie og hjemstavnsfilateli, jeg gav lige før.

Hvordan samler man på hjemstavnsfilateli? Det kan du læse om i 3., 4. og 5. kapitel, som tilsammen beskriver de mange forskellige muligheder for at samle på hjemstavnsfilateli, herunder de mange forskellige typer materialer, der kan indgå i en samling.

Hvor får man finde information og få viden om sit samleområde? I 6. kapitel kan du læse om de mange forskellige historiske kilder til hjemstavnsfilateli.

Bogen er derfor både en lærebog og håndbog for samlere af posthistorie. Det særligt interessante er, at alle bogens eksempler er fra Kalundborg og omegn. Bogen kan købes på Dansk Posthistorisk Selskabs stand i DGI-byen til 199 kr.

Der vil komme anmeldelse af bogen i PHT, men du kan roligt købe bogen allerede nu.

Eksempler fra bogen: