Dansk Posthistorisk Selskab får ny hjemmeside

Efter et langt – alt for langt, vil mange måske mene – projektforløb, er der endelig ved at være en ny hjemmeside på vej til DPHS. Desværre blev undertegnede, der er selskabets nye webmaster, under sommerferien ramt af en knæskade, og jeg måtte en tur under kniven netop på det tidspunkt, hvor det var planen at lave de sidste tilretninger af den nye side. Så projektet blev desværre yderligere forsinket, lige inden det skulle til at gå i luften. Men nu er vi klar.

Den nye hjemmeside er primært en helt ny indholdsplatform. Det betyder, at ”motoren”, der driver det hele, er udviklet i verdens mest udbredte system til den slags, nemlig WordPress. Det synlige bevis for medlemmer og gæster er et helt ny og moderne layout, og for den daglige brug skulle det meget gerne betyde, at flere personer kan bidrage med indhold og opdateringer, ligesom visse af selskabets administrative rutiner i den sidste ende bliver både nemmere og hurtigere.

Forvent dog ikke mirakler fra den første dag – eller i den første tid i det hele taget. Det har taget ret lang tid at overflytte alt det eksisterende indhold fra den eksisterende hjemmeside til den nye platform, og i skrivende stund er der stadig nogle få ting, der mangler, men vores samarbejdspartner, der laver det tekniske arbejde for os, har lovet os, at de når at blive færdige, så vi kan tage det nye system i brug omkring 1. september (i år). Når alt virker, som det skal, tager vi fat på at udvide med nyt indhold og endnu flere posthistoriske oplysninger.

Ved alle udskiftninger af IT systemer er der ting, der ikke virker, og der er sikkert også brugere, som synes, at det gamle var meget bedre. Men ved fælles hjælp ender vi forhåbentlig med noget, der er bedre end det gamle, så skriv til mig via kontaktformularen her på hjemmesiden, hvis du finder noget, der ikke er, som det burde være.

Den første bølge af problemer kommer helt sikkert den dag, vi skifter over til den nye side. Jeg forudser, at der vil være medlemmer, der har glemt kodeordet til at kunne logge på. Som udgangspunkt overføres alle aktive brugere til den nye side med de samme login-oplysninger som de har på den gamle, men har du problemer, så brug den indbyggede funktion ”Glemt Kodeord”, som du finder nederst på loginsiden, og kan du heller ikke få det til at virke – så kontakt mig.

Jeg ser frem til at kunne hjælpe Jer alle godt i gang med vores nye hjemmeside og til at skabe et nyt samlingspunkt for posthistorikere i et tæt samarbejde med alle medlemmer af DPHS.