Årets artikel i PHT 2020

På generalforsamlingen i lørdags den 13. marts 2021 blev årets artikel i PHT 2020 kåret, og en velfortjent vinder blev Morten Pieper.

Du kan læse artiklen HER

Lidt omkring kåringen af netop den artikel:

I bestyrelsen besluttede vi i 2019, at vi gerne ville have mere fokus på de posthistoriske artikler. Derfor har vi besluttet, at vi frem over vil udnævne ”Årets posthistoriske artikel”. Artiklen udvælges blandt de artikler, som foreningens medlemmer får offentliggjort i løbet af året i PHT. Bestyrelsesmedlemmer kan ikke vinde prisen, og kun artikler på mindst tre sider kommer i betragtning. Herudover lægger vi vægt på, at vinderartiklen indeholder elementer af den grundlæggende posthistorie, og at der er et element af egen forskning i artiklen. Hvis artiklen har bred interesse, er let læselig og med gode illustrationer, vil det også tale for valget.

2020 bliver anden gang, vi har udvalgt en artikel. Året har været præget af en perlerække af gode, velillustrerede og berigende artikler.

I år er valget faldet på en forskningsmæssig stærk artikel, som helt sikkert vil give anledning til mange gode diskussioner og forsøg på at få be- eller afkræftet artiklens postulater. I bestyrelsen var vi ikke i tvivl om hvilken artikel, som skal hædres i år. Vinder af Årets posthistoriske artikel 2020 bliver: Morten Pieper med ”Påtegninger med blå kridtfarve 1854-1875”. Artiklen var i DFT 2020 nr. 4.

Et stort tillykke til Morten og tak for dit bidrag, som er så vigtig for at fastholde interessen for dansk posthistorie.