Brotypestemplerne

af Jerry Kern og Jan Bendix
Brotypestemplerne

ved mindre posthuse uden selvstændig postadresse

Forfatter: Jerry Kern og Jan Bendix
Udgivet: 2007
168 sider
Pris: 250,00 kr.

Forlag: Skilling / DAKA – Thomas Høiland
ISBN 87-91932-06-8

Jerry Kern og Jan Bendix står bag det sidste nye skud på stammen over Høilands udgivelser af stempelkataloger – denne gang om brotypestemplerne ved mindre posthuse uden selvstændig adresse – stjernestemplernes afløsere.Sidst dette katalog udkom, var på Skillings Forlag i 1989, og det var dengang på 104 sider. Det nye katalog er på 168 sider, så det er betragteligt udvidet. Det skyldes ikke så meget fremkomsten af nye posthuse uden selvstændig adresse. Området er i dag et afsluttet samlerområde og nutidens danske stempler kan snart udgives på et A4 ark.

Byerne er registret alfabetisk fra Aaby til Østrup. Bagerst i kataloget er en alfabetisk registrering af de overordnede posthuse, som disse underordnede var underlagt. Dette er et nyttigt redskab for især hjemstavnssamlere.

En væsentlig forbedring er, at man i et nye katalog registrer ikke alene de teoretiske brugeperioder, men anfører tidligste og seneste fundne stempeldatoer. Priserne er anført både på aftryk og på breve, og selv om man anfører, at de er ’forsigtige nettovurdering’, har de fået et godt tryk opad.

Den nye udgave er illustreret med breve og alt er lavet i farver. I det hele taget er den smukt layoutet på samme måde som de øvrige kataloger i samme serie, flot og overskueligt. Kataloget føjer sig smukt til rækken af nyttige håndbøger, som bør stå på enhver seriøs samlers hylde og især på hjemstavnssamlerens.