Sæsonens mødeprogram

Mødeprogram: 2018/2019

Dansk Posthistorisk Selskab afholder møder i:

København – Brøndby

Priorparken 860, 2605 Brøndby (Danmarks Filatelist Forbunds lokaler). (se kort)
Dørene åbnes kl. 18.30, og møderne starter kl. 19.30. Priorparken er afspærret med en bevogtet bom. Mellem 18:30 og 19:00 vil en repræsentant fra DPHS åbne bommen. Efter denne tid skal mødelederen kontaktes pr. telefon.

 Dato Foredragsholder Emne
Tirsdag
8. jan.
Traditionen tro, starter det nye år op med en ”vise-, spørge- eller fortælleaften”, hvor du enten kan præsentere noget, du undres over, gerne vil vise os andre eller ønsker hjælp til at forstå. Uanset om du vil have hjælp til din udstillingssamling, tolke et svært brev, eller ikke kan få en takst til at passe, hjælpes vi ad med at finde en løsning.
Tirsdag
5. feb.
Carsten Bjerg Odense i perioden 1624 til 1905
Tirsdag
5. mar.
Ole Maintz Posthistorien fra Skelskør og omegn er aftenens emne, hvor Ole Maintz sikkert vil overraske de fleste med indtil flere spændende oplysninger fra egnen.
Tirsdag
2. apr.
Jan Bendix
John Christiansen
Temaaften om ekspres-forsendelser. Vi fortsætter med endnu en temaaften for at udbrede kendskabet til nogle af de posthistoriske discipliner. Der kommer et kort oplæg om ekspresbreve (baggrund, historie, anvendelse mv.) og derefter er det tid til at dele sin viden med andre. Alle opfordres derfor til at tage egne forsendelser med, både de ordinære og de mere specielle, så vi kan komme rundt om hele emnet.
Tirsdag
7. maj
Erik Nørbæk Sørensen Tidlige stempler fra et postkontor, ingen samlere kan undgå at møde undervejs i posthistorien: Kjøbenhavns Banegaardspostkontor fra 1847 til 1900.

Entreen koster 15 kr. og inkluderer kaffe og brød efter foredragene. Øl og vand kan købes.

Parkering i Priorparken
Der er meget fine gratis parkeringsmuligheder ude foran lokalerne. Enkelte GPS-systemer vil foreslå tilkørsel til Priorparken via Roskildevej. Denne indgang er lukket og vil ikke kunne benyttes. Tilkørsel til Priorparken kan derfor KUN ske fra Park Alle og ind ad Sognevej. Er man IKKE i bil, så er der kun få minutters gang fra busstoppestedet “Marinegården” eller “Brøndby Rådhus” på Park Alle, hvor bus-linjerne 13 og 130 fra Brøndbyøster Station standser. Alternativt kan man benytte bus-linjerne 166 eller 500s til stoppestedet “Gildhøj centret” fra Glostrup Station.

Yderligere oplysninger kan fås hos mødelederne:

Jacques Hermann tlf.  42 64 48 50
John B. Christiansen tlf.  29 62 50 03


Århus

Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10, 8000 Århus C (se kort)
Dørene åbnes kl. 19.00, og møderne starter kl. 19.30.
Dato Foredragsholder Emne
Tirsdag
22. jan.
Jørgen Brandt Postkort med vægten lagt på “Postkortets historie 1871-ca 1910” – i kronologisk orden.  Alle spidsfindigheder, love og regler såvel lovlige som ulovlige vil blive belyst i foredraget.
Tirsdag
19. feb.
Hans Urbak Katastrofepost. Under foredraget stifter vi bekendtskab med nogle af de forhindringer, vores post kan komme ud for. Dertil findes ofte nogle oplysninger ved f.eks. et stempel, notat eller en etikette. Hovedvægten er lagt på transporterne i luften, på land og i vand. Hans viser også objekter, der er fejlbehandlet af postvæsenet. Det bliver ikke nogen hyggeaften, for der vil også blive talt en del om: “Hvorfor gik det galt, og hvad var konsekvensen?”.
Tirsdag
19. mar.
Torben Ringtved “Finurlige Forsendelser”…en meget anderledes samling af morsomme, tragiske, uartige, usædvanlige og på alle måder besynderlige breve og kort fra nær og fjern!
Tirsdag
30 apr.
Niels Erik Thunbo Lidt (mere) om ispostflyvninger. Foredraget tager udgangspunkt i Samsø og Tunø, men vi kommer også lidt omkring andre ruter, og hvad Niels ellers er stødt på i sit arbejde med emnet.

Øl og vand kan købes under møderne. Yderligere oplysninger kan fås hos mødelederne.

Parkering i Århus:
Der er parkeringsmulighed i P-kælder umiddelbart i forbindelse med centret. Kør ind ad indkørsel og forsæt ned i kælderen – der er masser af plads. OBS. Husk at få et Parkerings-Dagkort i Informationen og sæt det i bilruden.

Yderligere oplysninger kan fås hos mødelederne:

Kaj E. Ullerup tlf.  30 52 75 48
Andreas Striib tlf.  86 11 53 43

Se programmet fra de forrige sæsoner her.