Kongelige Tjenestebreve m.m.

Tirsdag den 7. november 2017 var hovedemnet for mødet i Brøndby “Kongelige Tjenestebreve”, men inden vi kom så langt, var der en lille “quiz” afholdt af Ole Maintz omkring sjældenheden af skillingsbreve, og der var efterfølgende en livlig diskussion af, hvor mange breve der egentlig er bevaret til nutiden, og som er tilgængelige for private samlere. Der blev i runde tal sendt 250 mill. breve i den pågældende periode. Er der mon bevaret 1 promille af disse? færre? flere? … alle gæt er lige gode, men dykker man ned i nogle af de specielle typer af forsendelser, så er visse af dem med sikkerhed MEGET sjældne!

Herefter fik Morten Pieper ordet og fortalte om de medbragte 31 plancher, der viste forsendelser sendt til og fra de danske konger. Kongelige Tjenestebrev er et voldsomt stort emne, hvis man ser det i bred forstand. Aftenens emne var fint afgrænset, men ikke desto mindre var der meget at fortælle om, og undervejs var der desuden mange gode spørgsmål til Morten, som øste af sin store viden om emnet.

Morten Pieper besvarer spørgsmål fra salen.

Et lille sluttet selskab lytter med interesse.

Til slut var der en fin debat om, hvordan vi bedst griber den kommende Posthistoriske Skole an. Dette arrangement finder sted i april 2018 over to lørdage. Mere om det senere.